BIO

Petra Slobodnjak

Dolazi iz Trojstvenog Markovca, “predgrađa” Bjelovara. Kao mala pokušala je svirati harmoniku te je prilikom prekretanja sa stolca oštetila školski inventar. Shvativši da nikad neće biti sjajna harmonikašica okreće se fotografiji i jahanju. Iz ljubavi prema fotografiji i vizualnom načinu izražavanja upisuje Grafički fakultet, smjer dizajn grafičkih proizvoda. Danas većinu vremena sjedi pred kompjuterom i dizajnira, a u slobodnovrijeme trči po šumi, fotografira, jaše, vozi bicikl, ide na jogu i sanjari o sljedećim putovanjima biciklom na koja je počela ići s Alenom. Ova zadnja stavka najviše brine njenog tatu Zdenka koji prije svakog putovanja dobije novu sijedu i udjeli pokoje zrnce mudrosti.


Alen Vuković

Rođen u Zagrebu, a odgojen na Štuku. Naučio voziti bicikl na rogovom Kekecu. Završio Multimediju i oblikovanje u Varaždinu pa Grafički fakultet u Zagrebu. Danas u pokušajima ilustracije i animacije sjedi skvrčen u fetus položaju pred računalom. Kad bježi od realnosti, može se vidjeti kako zapjenjenih usta vozi bicikl ili trči kroz šume. Putovati počinje s prijateljima. Najprije s Krunom istražuje Istru i otok Pag, a kasnije im se pridružuju Kosta i Goran pa svi skupa pedaliraju u Francusku. Tri dana nakon puta u Francusku, povnovno sjeda na bicikl i s Petrom kreće na novo putovanje. U tom trenutku njegova majka naposljetku shvaća da joj sin nikada neće biti doktor.


Stereotrippy 

Ove stranice sadrže fragmente putovanja, kratke epizode neopterećene kronološkim redosljedom. Pisane u “stereo modu”, pričaju priču s dva različita gledišta – žensko i muško. Svaka epizoda je ilustrirana vizualnom bilješkom (fotografijom, dizajnom, videom, skicom,…) nastalom za vrijeme ili nakon putovanja.